U svakom pravoslavnom hramu za pevnicom uvek možete videti i malenu grupicu vernika i entuzijasta koji zdušno poju i odgovaraju na Svetoj Liturgiji. Iz takve jedne malene pevnice razvio se u Crkvi Sv. Oca Nikolaja i Hor Sveti Nikola.
Najpre kao malo pevačko društvo sa prepoznatljivim stilom pojanja i bojom, danas je to drugi po veličini crkveni hor u Nišu posle katedralnog Hora Branko. Od ove godine Hor Sv. Nikola postao je ravnopravni član velike porodice crkvenih horova Eparhije Niške ucešćem na na ovogodišnjoj smotri horova Eparhije Niške. Horom danas uz Božiju pomoć i blagoslov Svetoga Oca Nikolaja i Sveštenstva ove Crkve rukovode dirigenti : prof. Vladan Karadžov i Biljana Durdanović.
Hor Sv. Nikola svake nedelje i većim praznicima učestvuje na Svetoj Liturgiji kako u Crkvi Sv. Oca Nikolaja tako i u drugim hramovima Eparhije Niške. Hor učestvuje i u drugim oblicima bogoslužbenog života Crkve, na krštenjima, venčanjima....U planu je veliki broj pokloničkih putovanja uz obavezna učešća na Svetim Liturgijama. Audicija za prijem novih članova u hor stalno je otvorena.
©2007 Karadžov.com® || Developed by A2 agency